Frivillighet

Mortensrudkompis

Er du ute og løper imellom, eller går tur på kvelden? Da kan du gjøre en forskjell på Mortensrud. Ta på deg Mortensrudkompis-refleksvest og legg turen innom senteret og skolegårdene våre. Gjør det folksomt og trivelig. Si hei til unge og gamle du møter. Vær en Mortensrudkompis!

Bli med og sørg for at det stadig vekk er voksne på gatene, i skolegårdene, på KIL-områdene, ved kirka og rundt omkring på Mortensrud. Hva er vel triveligere enn et nabolag fullt av folk?

Mortensrud Manifest lanserer Mortensrud Kompis.

De siste ukene har nabolaget og skolene våre vært utsatt for hærverk og uro. Politiet og skolene forteller at områdene og skolene som er mest utsatt for hærverk er dem som ikke oppsøkes så ofte utenfor skoletiden, eller ligger litt bortgjemt. Derfor vil vi som er Mortensrudkompiser begynne å oppsøke disse områdene om kvelden. Hvis flere av oss er til stede i områdene som har vært utsatt for hærverk på kveldstid, kan det både bli tryggere for flere å ferdes der, og kanskje kan vi avverge at ting skjer?

Mange gode naboer

Sammen med skolene våre vil vi oppfordre alle løpegrupper, gå-grupper, natte- og dagravner og alle treningsglade i området vårt til å legge sine daglige turer innom skolegårdene våre og bidra til at mange gode naboer følger med. Å være en god nabo betyr jo å ta ansvar for felleskapet – å være en kompis.

Derfor kaller vi det Mortensrudkompis.

Bli med – vær en Mortensrudkompis

Vi oppfordrer alle til å vise at de passer på nabolaget og er Mortensrudkompiser ved å ta på seg en Mortensrudkompis refleksvest. Vesten skal vise at du er en Mortensrudkompis, og skal gjøre deg synlig i mørket. Vesten koster 50 kroner. Da betaler du for din egen vest, og hvis du vil så kan du betale 100,- og sponse for én vest som vi kan gi bort til en ungdom som vil stille opp.

Hva må du gjøre for å bli en Mortensrudkompis?

Vipps 100 kroner (eller mer hvis du vil) til Mortensrud manifest, merk betalingen «kompis».
Gå regelmessige turer eller tren utendørs i gatene våre, på lekeplasser, skoleplassene og i området rundt senteret. Snakk med hverandre og hils på alle du kjenner og ikke kjenner.

Kick-off torsdag 17.1 utenfor Mortensrud skole

  • Gatedisco med vår egen DJ
  • Rebus-løp med premier.
  • Kanskje kommer det noenoverraskelser.
  • Utdeling av kompis-vester til alle som har bestilt.

For 5 år siden lyste vi Mortensrud opp med fakkeltog. Nå lyser vi opp med oransje refleksvester og varme smil!

PS: Hvis di ikke har anledning til å møte opp den 17.1, kan du selvfølgelig bli Mortensrudkompis allikevel. Vi kan levere ut vester til alle som bestiller også i etterkant.

Meld deg på via Facebook.

Gaute Holmin

Bosatt i Stenbråtlia Borettslag.